Странице

уторак, 29. септембар 2015.

Prirodna maska za lice protiv mitisera

Kao i svakoj devojci, i meni predstavljaju velike probleme sitne crne tačkice na licu koje je baš ružnjikavo videti. U stalnoj sam potrebi za nečim što će ih umanjiti i odstraniti.
 S' obzirom da je za ovu masku potreban samo jedan sastojak, čim sam čula za nju, morala sam je isprobati.

Svi kod kuće u svakom trenutku imamo jaje. 


Odvojite belance od žumanca u dve različite posudice. Belanca ulupajte 2 minuta viljuškom da dobijete blago penastu masu. Potom  tu masu počnite polako da nanosite na lice. Kada ste belance naneli, preko celog lica stavite papirni ubrus da upije tu smesu i ostavite tako da se suši pola sata.

Nemojte zaboraviti napraviti sebi otvore za oči, kao i za nos da možete da dišete  :)

Kada se ubrus skroz osušio i, doslovno rečeno skamenio na vašem licu, možete je skinuti. To ćete učiniti tako što ćete na čelu od gore krenuti blago da odlepljujete ubrus a potom ćete ga povući jako brzim pokretom.
Nakon toga umijte se mlakom vodom, a potom ostatak jajeta tj. žumance ulupajte i namažite na vaše lice. Dovoljno je da odstoji od 5 do 10 minuta. Ukoliko imate suvo lice, posle toga možete naneti neku hidratantnu kremu.

Belance koje ste nanosili na vaše lice doprinosi tome da mitiseri izadju a žumance da bi koža bila meka i hidrirana. Odma posle prve primene ovog postupka primetićete razliku.

6 коментара: